HTML

Autósok az agyatlan kerékpárosok ellen

Ne merészkedjen ki az útra az aki nem tud kerékpározni! Az igazi kerékpárosok jöhetnek, ha tudnak kultúráltan közlekedni. Beszéljük meg!

Friss topikok

  • exseven: Budapest, a 16 milliós metropolisz. (2010.11.03. 15:09) Offtopic: Critical Mass
  • soldat: Mert ha az autós mögül indul, akkor az előtte levők ráhúzzák a jobbrafordulásnál (Ezt hívják jobbh... (2010.03.23. 10:41) Mi bajom a biciklisekkel?
  • soldat: @bringas: Képtelen vok megérteni, hogy lehet lámpa nélkül tekerni. Én 4 különböző lámpátis használ... (2009.12.16. 18:48) Kivilágítatlan bringa
  • soldat: Én kerékpárosként abban reménykedek, hogy nem lesz általános a bringások és az autósok közötti fes... (2009.12.16. 18:46) Biciklis a zebrán

Linkblog

2008.04.18. 14:09 Tutanhamon

Kivilágítatlan bringa



Megy a bringás Budapesten éjjel a nagykörúton, macskaszem, hátsólámpa, villogó a hátizsákon, egyik sincs neki. Nem tragédia, jól ki van világítva a nagykörút, nem túl messziről, de még időben észrevenni. Buda felé átmegyünk a Margit-hídron és rákanyarodunk a Margit-körútra. A bringás eltűnik. Köddé válik. Felszívódik. Egyszerűen semmi sem látszik belőle, mert ott a nagy kanyarban nagyon rossz a világítás. Legfeljebb a sziluettje jelenik csak meg a kirakatok előtt. Nem kedves neki a saját testi épsége? Aztán ha elütöm, én vagyok a gonosz autós.

Na, ugyanez országúton maga a halál!

8 komment

Címkék: kerékpár bicikli kerékagy kerekagy.blog.hu


A bejegyzés trackback címe:

https://agyatlankerek.blog.hu/api/trackback/id/tr23431481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tutanhamon 2008.04.19. 17:06:41

Cigiző!

Miről beszélsz, tolerancia??? A közlekedés szabályainak durva megsértőjével szemben??? Öngyilkos kivilágítatlan, láthatatlan bringással szemben????

Nem ütöm el direkt. De igazán vehetne egy lámpát!!!! Nem?

Helvete 2008.04.19. 18:41:35

Ha latsz egy bringast este az uton lampa vagy melleny nelkul, erezd magad felhatalmazva egy atyai pofonra.
Erre tenlyeg nincs mentseg a lampa ALAP dolog.

bringas 2008.04.20. 03:27:02

Bringás vagyok, de maximálisan egyetértek. Viszont vannak a bringások közül elvetemültek, akik szerint akkor is az autós a hibás, ha vaksötétben nincs lámpa... és nem fogják föl, hogy vaksötétben milyen elképesztő lassan kéne ahhoz menni országúton.

Amúgy ez téli koránsötétedős időszakban bringaúton is nagyon gáz. Én akkor inkább nem is megyek bringaúton, mert életveszély. Hiába van lámpám, de ha egymás felé megyünk a nagyon szűk bringaúton 50-es sebességkülönbséggel, akkor általában elég későn veszem észre, hogy hopp egy szembejövő sötét alak.


Szóval teljesen egyetértek, és ezzel a normális bringások többsége is így van. Lámpa kell!! Legalább valami alap... de ha az sem... akkor legalább fényvisszaverő legyen már légyszi! Mert hiába van jó lámpám(az autóknak meg mégjobb) nagy különbség van a fekete ruha, a fehér ruha, és a láthatósági mellény között. Sötét estéken néha már csak olyan apró igényem volt, hogy: ok, nincs lámpa, ok, nincs láthatósági mellény. De basszus! Legalább fehér ruha lenne rajta nem sötétfekete! :((

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2008.05.01. 21:54:11

Ha jól tudom, macskaszemet, vilogót még a KRESZ is előír.
Kerékpárosnak a SAJÁT érdeke látszani. Én így biztos nem mennék ki, pláne a körútra.

Azóta meg a fényvisszaverő mellény is elterjedt. Vegye fel a fekete ruhára! Úgy is látszik!
(Amúgy praktikus még a LED-es lámpa. Kevesebbet fogyaszt, mint a hagyományos izzós kerékpárlámpa.

Reset 2009.11.22. 14:47:45

Pár napja az utcánkról igyekeztem este betolatni a garázsba. Szétnéztem mindkét irányba, és látom egy biciklis sziluetjét meg egy piros lámpát villogni rajta. Mondom sima ügy mehetek. Tolatást elkezdem, majd hirtelen vészfék, és káromkodás (részemről). Az biciklis nem távolodott hanem felém jött csak előre is piros lámpát rakott az idiótája. Most komolyan direkt szívat engem, vagy csak öngyilkos akar lenni?

soldat 2009.12.16. 18:48:52

@bringas: Képtelen vok megérteni, hogy lehet lámpa nélkül tekerni. Én 4 különböző lámpátis használok,most gondolkozom,hova tegyem az ötödiket...
süti beállítások módosítása